Пон - Саб 11:30 - 19:30

Blog

Category: Блог

Блог
Работа на сон во Гешталт терапија

Работењето на соништата зазема посебно место во гешталт психотерапијата. С.Фројд рече дека соништата се кралскиот пат до несвесното, а Ф. Перлс (основачот на гешталт психотерапијата)

Блог
Како се сакаме себеси?

Советот: „Сакај се себеси!“ звучи премногу едноставно. Може да си помислите дека недостасува само одлуката и веднаш ќе се ослободите од комплексите, чувството на вина,

Блог
Гешталт психотерапија – холистички пристап

Алтернативен поглед на светот Гешталт психотерапевтите обично се луѓе со алтернативен поглед на светот, неоптоварени со конвенционални пристапи, табуа и норми, луѓе кои не се

Scroll to Top